Inte bara klassisk dating

När dating tog steget till internet var det många som rynkade på näsan. Hur kunde man gå på date med en person man enbart hade träffat online? Idag ses det som en självklar väg att gå för att hitta ”den rätte”. Men även nya vägar har vuxit fram.

Crowddating

Tycker du att det är pinsamt och jobbigt att gå ensam på en dejt? Att ha kravet att driva samtal framåt och undvika den jobbiga tystnaden. All press ligger på dig… I så fall är Crowdating något för dig. Här är det nämligen många som träffas på dejten samtidigt. Du går tillsammans med dina vänner som också ska på dejt och träffar era dejtingpartners tillsammans. Det gäller bara att inte snegla för mycket på andra utan ha fokus på den person man faktiskt är där för att träffa. Kanske ett bra första steg innan man träffas på tu man hand.

SMS-dejting

SMS är som Twitter. Man måste säga något kärnfullt på ett fåtal ord. Att skriva längre utläggningar på SMS är jobbigt och tar tid. Kanske ett sätt att skapa intresse och förväntningar hos varandra men inte ett sätt att lära känna varandra på djupet kanske. Men ett komplement till de andra vägarna.

Blinddate

Du vet inte vem du ska träffa bara var och när. Här finns inga förutfattade meningar eftersom du aldrig har pratat med eller sett personen tidigare. Det är inte helt ovanligt att kompisgäng anordnar blinddates för kompisar som de tror ska passa ihop. Är det jobbigt att bli sammanföst med en person man inte vem det är? Eller är det spännande och förutsättningslöst? Beror nog på hur man uppskattar överraskningar och nya situationer.