Enkelt att beställa catering i Stockholm till alla slags evenemang

Det är gynnsamt att beställa catering i Stockholm alldeles oavsett vilken typ av event som du står värd för. Därmed kan du med fördel välja att göra detta oavsett om du ska anordna ett företagsevent, ett bröllop eller en födelsedagsfest. Det kan nämligen vara krångligt att arrangera denna typ av evenemang. Men med rätt förberedelser kan du säkerställa att tillställningen fortlöper fint och att den blir framgångsrik.

Fortsätt att läsa för att få reda på hur du bäst beställer catering i Stockholm till ditt nästa evenemang!

4 steg till en framgångsrik catering i Stockholm oavsett evenemang

När du ska beställa cateringtjänster av en lokal aktör bör du gå tillväga på följande sätt:

  1. Ta reda på hur många gäster som kommer. Det första steget som du behöver ta dig igenom för att kunna beställa catering i Stockholm är att sätta fingret på antalet gäster. Hur många gäster är inbjudna till evenemanget och hur många av dessa tror du faktiskt kommer dit? Utifrån denna siffra kan du sedan planera den mängd mat och dryck som ska serveras samt hur mycket serveringspersonal som krävs.
  2. Välj en cateringfirma. Det finns flera olika cateringfirmor i vår huvudstad att välja mellan. Så när du vet hur många tjänster som ska serveras kan det vara bra att knyta till dig en sådan leverantör. Håll ögonen öppna efter en firma som har erfarenhet av att tillhandahålla sina tjänster till den typ av evenemang som du står värd för. Dessutom bör de ha ett gott rykte om sig vad gäller såväl kvalitet på maten som servering.
  3. Planera din meny. Nästa steg är att planera själva menyn. Ta i beaktande vilken tid på dygnet maten ska serveras, vilket evenemang det rör sig om samt vilka maträtter dina gäster kan tänkas tycka om. Du kan till exempel behöva ta hänsyn till vissa kostrestriktioner och erbjuda såväl vegetariska som glutenfria alternativ.
  4. Ta in en offert. När du har valt cateringfirma och planerat din meny behöver du ta reda på vad kalaset kommer att kosta. Därför bör du ta in en offert från firman.

När du har bokat din cateringfirma är det bara att göra klart detaljerna och invänta den stora dagen!