Fördelar med att köpa skor på nätet

Att göra sina inköp av skor via nätet har förstås flera fördelar gentemot att handla i traditionella skobutiker:

  • Priset
  • Tillgängligheten
  • Bekvämligheten
  • Tidsbesparingen
  • Utbudet

Priset på skor i nätbutiker är ofta lägre än i vanliga butiker. Eftersom nätbutiken inte behöver ha anställd kassapersonal, butikslokal och liknande utan kan skala sin verksamhet efter behov, kan nätbutikerna ofta hålla nere priserna jämfört med de traditionella butikerna. Lägre priser är såklart mer förmånligt för oss som konsumenter och gör att man gärna passar på att köpa fler skor!

Footway är branschens vinnare

Det är många som ger sig in i mode och klädindustrin men alla kommer inte hela vägen. Footway med ägare Daniel Mühlbach som VD har gått från nya till toppskikt i snabbt tempo. Under åren som gått har man köpt upp sina konkurrenter och är nu bland de största när det gäller mode och skor på nätet! Detta är någonting som sträcker sig utanför gränserna och allt fler i skandinavien väljer deras skor.

Nätbutikernas oöverträffade tillgänglighet är en annan faktor som talar till deras fördel. Skobutikerna på nätet har öppet dygnet runt och det spelar ingen roll var butikens lager är beläget utan man kan handla varifrån som helst. Dagens nätshoppare kan handla via mobil eller dator och exempelvis vara på språng eller sitta i skogen. Att handla skor på nätet är perfekt för den som bor en bit ifrån närmaste skobutik eller saknar det utbud man söker i de lokala butikerna! Det är också bekvämt och enkelt att handla via nätet. Man sparar tid på att slippa åka till den fysiska butiken, behöva hitta en ledig parkeringsplats och trängas med de andra kunderna.

Större bredd

Många gånger är även utbudet av märken, modeller, färger och storlekar större i nätbutikerna än i de fysiska skobutikerna. Det är kanske inte alltid särskilt enkelt att hitta rätt storlek i den lokala butiken men på nätet har man större möjligheter att hitta skor med bra passform eller till och med skräddarsy skon efter ens personliga mått.

En nackdel med att handla på nätet är förstås att man inte har möjlighet att prova produkten i realtid. Många nätbutiker erbjuder dock utmärkta returmöjligheter, vilket gör att man kan klämma och känna på skorna i hemmets lugna vrå. Möjligheten finns också att prova skorna i butik och sedan beställa dem via nätet. Detta fenomen kallas showrooming och är ett vanligare kundbeteende än vad man kanske kan tro. På nätet kan man sitta och bläddra i flera timmar på jakt efter de perfekta skorna eller snabbt hitta och beställa sina skor!