En jacka för varje tillfälle

Är du en person som har hur många jackor som helst i din garderob? Byter du jacka lika ofta som vädret växlar? Det finns idag många olika typer av jackor. Det finns jackor för vintern så väl som vår, höst och sommar. Det finns tunna jackor, skaljackor och regnjackor. Det finns speciella träningsjackor och det finns skidjackor. Behöver man verkligen ha en jacka för varje tillfälle? Svaret på detta är nej, eftersom du genom att köpa rätt sorts jackor kan använda dem för flera saker.

Först och främst är det viktigt att investera en hel del i en rejäl vinterjacka. Du bör välja en jacka som är bekväm att bära men som även står emot regn, snö och andra väderväxlingar. Denna jacka ska fungera lika väl i storstaden som ute på landet. Välj gärna en jacka i ett material som andas.

En lite tunnare jacka fungerar att använda både under våren och hösten. Du behöver inte två separata jackor för dessa årstider. Köp en lite snyggare jacka i en neutral färg som fungerar för båda årstider. Sedan kan du matcha detta med sjalar eller halsdukar och mössa.

En tredje jacka som är bra att ha är den så kallade skaljackan. Denna kan oftast fungera i de flesta väder och står emot både vind och regn. Gör ett klokt val och lägg gärna en extra slant på denna modell så har du en jacka som håller i många säsonger framöver.

 

Flera versioner

Du behöver oftast inte fler jackor än dessa tre som är nämnda. Dock är det inte fel att investera i en tunn löparjacka om du är ute och springer mycket. Sedan kan du köpa en eller två jackor för att du vill och kan. Det finns många bra butiker som säljer jackor och du kan hitta dem både på nätet såväl som att du kan besöka en fysisk butik i den stad du bor i.

Ett tips när det gäller att köpa en ny jacka är att du köper den under en annan årstid än jackan är tänkt att användas. En vinterjacka kostar ofta mycket mindre om du köper den under sommaren eller tidigt höst. Se även till att du köper modeller som inte går ur tiden samt att de har bra kvalitet. Det gör att du kan använda dina jackor under flera säsonger framöver.