Fixa en stark närvaro med rätt profilprodukt

Fixa en stark närvaro med rätt profilprodukt

Konsumenter i Sverige bokstavligen överöses med reklam i alla dess former. Företag letar hela tiden efter nya kanaler för att kunna kommunicera med sina kunder. De senaste åren så har allt fler varumärken börjat använda profilprodukter. Man räknar med att det i Sverige i dag finns flera tusen återförsäljare av olika typer av profilprodukter och det är en industri som omsätter flera miljarder kronor varje år.

Vad är profilprodukter?

En profilprodukt är en speciell typ av marknadsföring där olika företag ger bort produkter med deras logotyp eller slogan upptryckt. I de flesta fall brukar det vara någon form av produkt som de flesta människor kan ha nytta av. Som företagare ska du noga tänka ut vilken typ av produkt som du vill att ditt företag ska associeras med. Det bästa är att undvika t-shirtar eller kepsar av dålig kvalité. Vill ni trycka upp er logo på en penna så se till att det är en penna av god kvalitet som inte slutar att fungerar efter några dagars användning. Det kan ha en negativ inverkan på er företagsprofil och påverka de värden som ni vill kommunicera till era kunder.

Olika typer av profilprodukter

Ett företag som tillverkar golfbollar kan enkelt trycka upp sin egen logo på golfbollen och använda den som profilprodukt. Som en generell regel så kan man säga att det ska inte vara för dyra produkter. Många företag använder godis som ligger i individuella förpackningar. Då är det enkelt att trycka upp företagets logo på varje förpackning och sedan dela ut godiset. Det är också populärt att använda tygpåsar eller USB-minnen. Man kan också ha olika typer av profilprodukter för samma företag. Man kan ha en lite billigare produkt som man tillverkar i många exemplar och delar ut till kunder och personal. Till de mest lönsamma kunderna vill man kanske ge något lite dyrare, det kan vara en plånbok eller produkter för skovård.

När kan man använda profilprodukter?

Profilreklam är en väl beprövad metod för att glädja kunder, vem blir inte glad för en liten present? Ni bygger samtidigt upp en positiv image runt ert företag som kommer att associeras med generositet och omtänksamhet. När man ska dela ut profilprodukter så bör det ske i anslutning till de typer av tillställningar och event som samlar mycket folk. Det kan handla om en karneval eller någon form av sporthändelse som en fotbollsmatch. Profilprodukter kan också användas som julklappar, både till kunder och den egna personalen.