Nike – ett av världens största sportföretag

Nike – ett av världens största sportföretag

Nike är ett internationellt företag som tillverkar bland annat skor. Med idrottsstjärnor som Cristiano Ronaldo och Rafael Nadal som reklampelare har man profilerat varumärket och nått stor framgång. En stor del av de som jobbar för Nike skor är före detta idrottare. Omsättningen är över 15 miljarder dollar om året och logon och signaturen är känd över hela världen. Nike skor säljs i nästan alla länder och är ett av de mest värdefulla varumärket som finns. Nike skor är kända för att vara bekväma och för att ge fötterna en perfekt avlastning, både vid hård träning och i andra sammanhang.

Hur gör man rent Nike skor?

Om du vill att dina Nike skor ska se fräscha ut så kan du faktiskt tvätta dem i tvättmaskinen. Man ska alltid ta bort skosnörena innan man lägger in Nike skorna i tvättmaskinen. Du kan också köpa ett par nya skosnören till dina Nike skor för att få dem att se fräschare ut. Tvätta alltid Nike skor i kallt vatten så att inte färgerna försvinner och borsta bort grus och smuts med en mjuk tandborste. Det kan vara en god idé att använda en tvättpåse för att skydda skorna. Använd ett milt tvättmedel och undvik sköljmedel.

Måste man impregnera Nike skor?

Alla har vi varit med om att köpa ett par perfekta Nike skor som snabbt blir smutsiga och ser lite ofräscha ut. Nästa alla impregnerar skinnskor men många glömmer bort att impregnera sina Nike skor. Det är viktigt att impregnera alla typer av skor eftersom det skyddar skorna mot fukt och gör dem lättare att göra rent. Man ska alltid rengöra sina Nike skor innan man impregnerar dem. Ett bra sätt är att använda en bomullstops för att komma åt i alla små utrymmen som blir. Sedan kan man använda en mjuk trasa eller svamp med ljummet vatten och tvål eller ett milt tvättmedel.

Nike Air Max – en ikonisk modell

Nike Air Max är den mest kända modellen av alla Nike skor. Den lanserades 1987 och har sedan dess släppts i ett otal antal varianter. Det var den första skon med synlig dämpning som kom ut på marknaden och tillverkades i många olika färger: vitt,  rött, grått och blått. Sedan dess har den tekniska utvecklingen gått framått och många konkurrenter till Nike skor tillverkar nu skor som använder liknande teknik. Nike Air Max tillverkas för både löpning, basket och tennis.